ROTTERDAM - Tijdens de Wereldhavendagen in 2009 krijgen jongeren een eigen havenfestival.

Spetterend vuurwerk tijdens de Wereldhavendagen.

,,Muziek en dans op het water, zowel de artiesten als het publiek,’’ zegt Henca Maduro, directeur van het Rotterdam Europese Jongerenhoofdstad 2009. Het havenfestival voor jongeren is één van de drie blikvangers van het jongerenjaar.

In januari van 2009 begint het jongerenjaar met de eerste editie van een regelmatig terugkerend muziekevenement waar talentvolle Rottterdammers het podium delen met professionele, bekende muzikanten. In 2008 wordt al begonnen met de pilot van de Rotterdamse Wijkkampioenschappen: teams uit verschillende wijken nemen het tegen elkaar op. Ook in 2009 keren de Wijkkampioenschappen terug.

Inmiddels zijn 24 ambassadeurs aangewezen voor Rotterdam Jongerenhoofdstad. Op de voorlopige lijst, meer namen volgen nog, prijken Winne (rapper), Dennis van Leeuwen (gitarist Kane), Soufiane Touzani (professioneel straatvoetballer), In Soo Radstake (filmmaker), Ronald Molendijk (dj en producer) en cabaretier Howard Komproe. De ambassadeurs zullen niet alleen het uitgangbord zijn voor het jongerenjaar. Ook worden zij als een soort buddy gekoppeld aan een Rotterdamse jongere.

http://www.ad.nl/rotterdam/article1728278.ece