Welkom op het forum van startpagina!

Dit forum staat op alleen-lezen. Je kan hier informatie zoeken en oude berichten terugvinden, maar geen nieuwe berichten plaatsen.

Naar overzicht van alle forums

kane blijft voorlopig kane

  • miepke

    DEN HAAG - De fans van Kane kunnen voorlopig opgelucht ademhalen. Ondanks een slepende rechtszaak tegen …

    Zanger Dinand Woesthoff van de Haagse band Kane. FOTO ANP

    …het modemerk Karl Kani hoeven de shirtjes van de band nog niet in de zak van Max.

    Heel even heeft de Haagse band een naamsverandering overwogen omdat het in hiphopkringen populaire kledingmerk een verbod eist op het verkopen van kleding waarop de letters van Kane prijken. Volgens het management AT Productions wordt de bandnaam echter voorlopig gehandhaafd, ongeacht de uitslag van het hoger beroep.

    De Stichting Preventieve Merkenbescherming, de organisatie voor merkhouders in de Benelux, neemt het in de zaak tussen Kane en Karl Kani op voor de Haagse muzikanten.

    Zij vindt dat de rechter te ver is gegaan in zijn oordeel dat de aanduiding Kane inbreuk zou maken op het merk Kani. Dat Kane daardoor de volledige salarissen van de advocaat van de tegenpartij moet betalen, noemt de stichting buitenproportioneel.

    ,,Wij denken niet dat bij de verkoop van merchandiseproducten door de popgroep Kane bij het publiek sprake zal zijn van verwarring met de kleding van Karl Kani. Daarnaast heeft Kane niet te kwader trouw gehandeld,â??â?? aldus de Stichting Preventieve Merkenbescherming.

    Diederik Donk van het Amsterdamse kantoor Donk Advocaten noemt de rechtszaak een typisch geval van hoe de wet achterloopt op ontwikkelingen in de maatschappij.

    ,,De rechter gaat er nog steeds vanuit dat merken worden gebruikt als onderscheidingsteken van waren en diensten, zegt hij. ,,Dat is in deze situatie niet het geval. Kane-fans dragen hun shirtje om te laten zien wie zij zijn en waar zij voor staan. Ze kopen geen Kane-shirts omdat de naam van de band gelijkstaat aan een bepaalde kwaliteit kleding. Ik kan mij niet voorstellen dat Kani ook maar ÿ©ÿ©n truitje minder heeft verkocht, omdat er Kane-shirts in omloop zijn. De rechter ziet de praktijk dan ook over het hoofd.â??â??

    Het veranderen van een bandnaam is volgens Donk een gigantische opgave. ,,Kane heeft goodwill en een reputatie opgebouwd. Ook werkt de band aan bekendheid in het buitenland. Met een naamsverandering moet je enorm veel investeren om op het bereikte niveau te kunnen terugkeren.â??â??

  • miepke

    oooo en nog even de bron voor degene die reacties willen lezen / plaatsen ;)

    http://www.ad.nl/denhaag/article1095418.ece

  • Caroline

    Kane is Kane en laat Kani dan lekker even dat geld terugstorten en zelf zijn advocaat betalen en ook die van Kane aangezien zij met de rechtzaak begonnen zijn.

  • Denise

    worden de kaneshirt wel meer waard :p